Bureau Twee I inrichting en beheer en behoud

Voor veel bedrijfscollecties en particulieren heeft Bureau Twee een adviserende en uitvoerende rol in het inrichten en beheer en behoud van de kunst. 

Van het inrichten van een spreekkamer of kantoor tot het ontwikkelen van een totaalconcept van een bedrijf. Naast het inrichten hebben wij ook de praktische kennis over het beheren en behouden van (kunst) collecties.

Wij maken behoudplannen en geven doelgericht adviezen voor werken in een depot. Daarnaast hebben wij ervaring met het maken van conditierapporten en het digitaal op orde maken van je collectie in een databasesysteem bijvoorbeeld The Museum System.

 

Een aantal van onze opdrachtgevers zijn:

ABN AMRO Kunst en Historisch Bezit / NN Group / ING  / BWK Partners in Law

Diverse particulieren. 

 

 

 

ING House I NN Group

NN Group heeft een actief kunstbeleid waarbij ze een platform biedt aan jong creatief talent. In dit kader heeft Bureau Twee in ING House de tentoonstelling Watch me/my work georganiseerd. Een tentoonstelling waarbij jonge designers en hun ontwerpen centraal stonden.

Daarnaast heeft Bureau Twee NN Group geadviseerd en begeleid in het afstoten van een deel van de collectie. Deze geselecteerde werken worden onder de medewerkers geveild.

 

 

 

 

 

BWK Partners in law I kunstadvies

Bureau Twee is freelance conservator voor BWK partners Advocatuur. Wij verzorgen de kunstinrichting in het kantoor met jaarlijks wisselende tentoonstelling. De werken worden gekozen binnen een bepaald concept wat aansluit bij BWK als bedrijf. Bij iedere tentoonstelling organiseren we een lezing en wordt een publicatie gemaakt.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C3 Gallery

Bureau Twee heeft samen met Lotje Pasteuning van 2010 tot 2013 haar eigen galerie gehad in Amsterdam. C3 Gallery heeft samengewerkt met de volgende kunstenaars: Maartje Folkeringa, Sara Bjarland, Celine van den Boorn, Eke Kriek, Maarten Rots en Sayaka Abe. In de galerie was C3 de conceptstore een klein gedeelte speciaal voor jonge ontwerpers zoals Hartog & Henneman, Lammers & Lammers en Judith Bloedjes.

 

 

 

 

 

 

 

Drift Magazine I Bijdrage Bureau Twee

In samenwerking met het Drift Magazine heeft Bureau Twee 2 artikelen geschreven over kunst kopen en kunst kijken. Redactie Ody Neisingh.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eind presentatie voor Creative Urbans in Arcam

Stichting Creative Urbans initieert educatieve projecten voor getalenteerde jongeren waarin de disciplines architectuur, bouwkunst en beeldende vormgeving centraal staan. In zes tot acht maanden volgen havo4 en vwo5 leerlingen een naschoolse opleiding bij Creative Urbans. Bureau Twee heeft een uitgebreide workshop verzorgt over tentoonstellingen maken. Tevens heeft Bureau Twee de eindtentoonstelling bij Arcam ontworpen. 

Congres Buiten Beeld

In 2008 organiseerde Bureau Twee in opdracht van Kunstwacht het 1e nationale congres beheer en behoud van kunst in de openbare ruimte collectie beheerders. Tijdens dit congres konden beheerders van buitenkunstcollecties aan verschillende workshops deelnemen die allen toegespitst waren op het praktische beheer van buitenbeelden.