DE KLEUR VAN ZWART EN WIT

Het uitgangspunt van de nieuwe tentoonstelling bij BWK Partners is Zwart Wit. Een statement van uitersten. Tussen die uitersten vinden de kunstenaars een ruimte gevuld met subtiele tinten. In die ruimte worden de uitersten achteloos aaneen gesmeed. Er ligt veel kleur tussen zwart en wit. 

De tentoonstelling is opgebouwd met grote monumentale werken en kleine subtiele tekeningen van dromen en gedachten. Abstracte tekeningen in diverse mengvormen van zwart en wit leiden je door de ruimte.  De werken in deze tentoonstelling laten zien dat er geen kleur nodig is om van de muur te knallen.

Binnen de tentoonstelling “De kleur van zwart en wit” worden de volgende kunstenaars gepresenteerd: Mariëlle Buitendijk, Nik Christensen,, Lenneke van der Goot, Arno Kramer en Rozemarijn Westerink. 

Lenneke van der Goot,  Wolf (Dance Floor) #2 , 2014, gemengde techniek op papier 80x80

Lenneke van der Goot, Wolf (Dance Floor) #2, 2014, gemengde techniek op papier 80x80

 

 

ABN AMRO kunstprijs 2015 Melvin Moti

We waren uitgenodigd bij de uitreiking van de ABN AMRO kunstprijs in de Hermitage. Acht jaar geleden was de laatste uitreiking van deze prijs. Wij waren destijds net begonnen met onze eerste klus bij ABN AMRO kunstzaken, sindsdien adviseren we hun nog steeds. Goed te zien dat deze prijs weer terug is, een positief signaal! De tentoonstelling is te bezichtigen in de Hermitage.

Studio Drift in Eigen Huis & interieur

Onze oude buren, Ralph Nauta en Lonneke Gordijn van studio Drift, uit de Amsterdam West staan deze maand met mooi artikel in de Eigen Huis & Interieur. Ze zijn bekend geworden met de Dandelight (2006) maar hun werk is ook te bewonderen in het Rijksmuseum. Mocht je daar binnenkort een keer zijn ga dan zeker kijken naar hun lampen Skylights in de Philips-vleugel. Zeker de moeite waard!

IMG_0156.JPG

Bruikleen voor Hamburg

Voor een verkooptentoonstelling in Hamburg werden er afgelopen vrijdag drie werken ingepakt en op transport gezet. Deze werken zijn een onderdeel van de tentoonstelling In Motion bij BWK partners. Maarten Rots lanceert periodiek een magazine in een bepaald thema. Het magazine vormt een onderdeel van de tentoonstelling. Vier beelden uit het huidige magazine worden gepresenteerd. 

We hebben voor de bruikleenperiode ouder werk van Maarten Rots opgehangen. Dit werk pas ook nog eens goed  binnen het thema In Motion!